Thursday, July 3, 2008

Anwar Meliwat, Najib Berskandal ?

Salam Buat Semua,

2 paparan hangat yang mewarnai kehidupan rakyat Malaysia menjelang akhir Jun 2008 semestinya menunjukkan kepada dunia betapa negara ini adalah sebuah negara yang cukup unik lagi meriah untuk didiami juga difahami.

Kisah Satu
Raja Petra Kamarudin (seorang penulis 'blog' yang berdarah kerabat Selangor) membuat pengakuan berkanun di mahkamah pada 18 jun 2008 dengan menyatakan bahawa Datin Seri Rosmah Mansor merupakan salah seorang daripada tiga individu yang berada di tempat kejadian di mana Altantunya Shaariibuu diletupkan. Selain isteri Timbalan Perdana Menteri itu, seorang pakar letupan C4 iaitu Leftenan Kolonel Aziz Buyong dan isterinya yang menjadi pengawal peribadi Rosmah turut menyaksikan kejadian yang didakwa sebagai 'tutup bukti bunuh' itu.

Gosip kes pembunuhan warga Mongolia itu dengan 'meriahnya' dikaitkan dengan suami Rosmah, pihak pembangkang terutamanya Datuk Seri Anwar Ibrahim sejak awal kemunculan isu tersebut acapkali mendefinisikan Najib = Altantunya !

Kisah Dua
Seorang pemuda berusia 23 tahun yang dikatakan pernah berkhidmat sebagai pembantu kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mengemukakan aduan rasmi bahawa beliau telah diliwat beberapa kali oleh bekas Timbalan Perdana Menteri itu dengan kejadian terakhir berlaku pada 26 Jun 2008. Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang membuat laporan polis terhadap Anwar pada 28 Jun 2008 menyatakan bahawa kejadian liwat terakhir yang dilakukan Anwar terhadapnya berlaku di sebuah kondominium di Damansara, Kuala Lumpur. Bagi menguatkan lagi dakwaan tersebut, Saiful telah menjalani pemeriksaan kesihatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL). Laporan pemeriksaan kesihatan beliau yang disahkan pihak HKL akan diguna pakai pihak polis untuk prosedur seterusnya.

Para penyokong setia Anwar terutamanya di pihak PKR tanpa berlengah telah mengaitkan Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak sebagai 'ketua komplot' yang mencipta isu liwat ini bagi meranapkan 'kebangkitan politik' Anwar.

SOALAN SATU
Mungkinkah Najib dan Anwar saling mereka cerita?

SOALAN DUA
Mungkinkah Najib dan Anwar saling menyimpan dendam?

SOALAN TIGA
Mungkinkah Najib dan Anwar sama-sama menjadi mangsa keadaan?

SOALAN EMPAT
Mungkinkah Najib dan Anwar kedua-duanya adalah pelakon yang hebat bagi menipu rakyat?

SOALAN LIMA
Mungkinkah Najib dan Anwar sebenarnya sedang dipermainkan oleh pihak ketiga?

Neba2020: Percayalah kepada Tuhan 100%, jangan sekali meletakkan kepercayaan hakiki kepada yang bernama manusia kerana manusia mudah melempar kata-kata, mudah berlakon berlagak baik dan mudah berubah pendirian mengikut kehendak semasanya ....

6 comments:

Azreen said...

Saya setuju dengan saranan penulis bahawa kita jangan terlalu taksub kepada sesuatu pihak. Dan juga jangan terlalu cepat melatah dan pantas menjatuhkan hukuman terhadap individu yang tidak sealiran dengan kita.

Jika anda sendiri adalah penyokong kepada kebebasan bercakap dan demokrasi, ingat: Tiada siapa mempunyai hak untuk menghukum seseorang untuk jenayah yang tidak dilakukanya.

"Innocent until proven guilty!"

Anonymous said...

bro macam2, walaupon saya penyokong pas, tetpi saya bersetuju kita jgn taksub dgn mana2 pihak, kebenaran akan terbukti!!!!biar keadilan yg menentukan!!!

fendy_ahmad said...

Salam,

Saya merasakan betapa kita sebagai rakyat harus lebih terbuka dan janganlah merasakan pemimpin itu umapama malaikat 100%.

Bersedialah mengahadapi sebarang kemungkinan dan tiada yang mustahil di dunia ini ...

Faris Musa said...

Hubungan dan Konspirasi Anwar-Najib -Malaysiakini
http://www.keadilantruth.blogspot.com/

Nampaknya sejak laporan kes liwat Anwar Ibrahim dibuat 28 Jun lalu, bukan sahaja Anwar yang bersusah payah mempertahankan dirinya malah juga kini Najib dan Rosmah pula yang semakin tidak nyenyak tidur.
Pertembungan diantara Anwar-Najib untuk menjadi Perdana Menteri semakin hebat. Daripada maklumat yang diperolehi, pembantu kepada Anwar Ibrahim, Saiful Bukhari telah ditangkap oleh polis dan dipaksa untuk membuat laporan polis terhadap Anwar di atas tuduhan liwat.
Krisis telah bermula. Najib yang semakin tersepit di atas pengakuan bersumpah yang dibuat oleh Raja Petra Kamarudin terpaksa menggunakan taktik kotor sebegini untuk menjatuhkan maruah Anwar Ibrahim.
Melihat kepada senario ini, ada pemerhati politik berpandangan bahawa isu liwat ini sebenarnya mempunyai serampang dua mata iaitu untuk menjatuhkan Anwar-Pembangkang dan Najib. Jika ramalan dan telahan ini betul bermakna ada pihak ketiga yang bermusuhan dengan kedua-dua mereka iaitu Anwar dan Najib yang mencari kesempatan untuk memburuk-burukkan pemimpin ini.
Logiknya ada apabila Anwar semakin hampir untuk merampas Putrajaya dan Najib dikatakan mungkin akan bertanding jawatan Presiden Umno. Maka dari teori ini anda mungkin boleh berfikir siapa di belakang isu ini ..........(untuk menambahkan koleksi orang-orang yang mungkin terlibat di belakang Saiful - sebelum ini orang tuduh Najib sekarang tambah seorang atau dua lagi )...SIAPAKAH ORANG ITU?
Penasihat PKR pernah mendakwa bahawa Mohd Saiful Bukhari Azlan beberapa kali bertemu Rosmah Mansor, selain rapat dengan Datuk Seri Najib Razak dan pegawai khasnya Khairil Anas Yusof.
"Saiful Bukhari mempunyai hubungan yang rapat dengan Khairil Anas dan Najib. Beliau bertemu berulang kali dengan Khairil Anas dan Rosmah," katanya. "Beliau bukan pegawai peribadi saya. Beliau mempunyai hubungan yang kuat dengan Najib."
Mantan Timbalan Perdana Menteri itu berkata beliau akan mendedahkan bukti dakwaannya dalam masa terdekat.
Kesimpulan pada kenyataan Anwar telah membayangkan betapa beliau cemburu dengan pasangan gaynya Saiful Bukhari dan berkemungkinan berlakunya pertengkaran dan ugutan diantara mereka berdua hingga memaksa Saiful membongkar hubungan seks liwat mereka.
Perkara yang sama juga pernah terjadi di pejabat TPM di mana berlakunya pertengkaran diantara Khairil Anas dan Wan Shihab oleh kerana terlalu cemburu kepada Najib yang sering memihak kepada Kharil Anas.… Dahulunya mereka berdua ini dikatakan begitu intim dan rapat sebelum mereka berpecah kepada dua jabatan yang lain.
Di mana Khairil Anas kini menjaga Najib dan Wan Shihab pula menjaga Datin Rosmah.
Khairil Anas, Wan Shihab dan Saiful Bukhari adalah tergolong diantara anak-anak ikan Najib. Mereka mempunyai hubungan seperti pasangan kekasih. Bezanya mereka ini lelaki dan sukar untuk kita ramalkan.
Bukan Anwar sahaja yang begitu rakus dengan kaum lelaki, tetapi tidak kurang dengan Najib. Bezanya, Najib begitu pandai menyembunyikannya dan begitu berhati-hati menyembunyikan status sebenarnya.
Amat memalukan apabila Najib sanggup mengambil anak-anak ikannya bekerja di pejabat TPM. Khairil Anas yang berkhidmat di Uia sekarang bertugas sebagai penulis ucapan Najib pada bahagian dasar dan penyelidikan.
Anwar-Najib rupanya sama miskipun orang yang berlainan. Moral kedua mereka amat hancur. Selayaknya digelar pemimpin al-juburi. Mereka hanya tahu menggunakan keadaan untuk meneruskan hayat mereka samada dari segi kehidupan ataupun berpolitik. Sungguh hina dan tidak bermaruah.
Perkumpulan kesemua anak ikan yang ditempatkan sepejabat sebenarnya memudahkan Najib menyelia segala tindakan mereka. Jika mereka cuba untuk curang, maka senanglah Najib mengambil tindakan tatatertib sepertimana ‘tindakan wajib’ yang dilakukan oleh Anwar terhadap Saiful hinggakan Saiful sudah tidak tahan lagi diperlakukan.
Disebabkan itu jugalah Khairil Anas dan Wan Shahab tidak boleh ke mana-mana selain melekat bersama Najib. Dan Rosmah pula terpaksa mendiamkan diri kerana dia juga telah lama memasang angan-angan untuk menjadi “First Lady”.
Apa sudah jadi dengan Malaysia ini. Kenapa? Sudah tiada lagikah anak-anak muda yang ikhlas bekerja untuk membantu Najib mentadbir negara? Kenapa Najib sanggup mengambil mereka yang kurang akhlak bekerja dipejabat TPM semata-mata untuk memuaskan nafsunya.
Ramai lagi anak-anak muda yang mempunyai potensi besar yang boleh membantu Najib mentadbir negara ini. Sikap Najib memang begitu jijik sekali. Beliau tidak layak digelar pemimpin nombor dua negara apatah lagi hendak menerajui negara ini pada masa akan datang.
Majoriti ulama iaitu Malik, Abu Yusuf dan Muhammad (dua orang murid Abu Hanifah), Syaf`ie dan Ahmad mengatakan hukuman liwat ialah bunuh dan ia termasuk jenayah hudud (Dr. Ahmad Fathi Bahnasi, Madkhal al-Fiqh al-Jina'I al-Islami, m.s: 60).
Pertama, liwat sama hukumnya dengan berzina. Tetapi, dosa liwat lebih besar daripada dosa berzina. Malah Rasulullah s.a.w melaknat golongan yang meliwat isteri melalui dubur.Menurut Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w telah bersabda:"Sesiapa yang mendatangi wanita atau isteri melalui dubur (liwat) atau menemui tukang tilik lalu membenarkan apa yang dikatakannya, sesungguhnya dia telah kafir (tidak mengimani) risalah yang telah diturunkan kepada Muhammad s.a.w." – Hadis riwayat al-Darimi.Kedua, sesiapa yang melakukan maksiat berterusan digelar sebagai ahli fasiq sama ada dosa besar atau dosa kecil. Hakikatnya, tidak sah ahli fasiq mewalikan anak perempuannya. Namun, jika dia telah bertaubat pasti ALLAH menerima taubatnya kecuali syirik. Jika syirik, dia wajib melafazkan kembali
Kalimah syahadah kerana telah murtad.Firman ALLAH S.W.T:"Sesungguhnya ALLAH tidak mengampunkan sesiapa yang mensyirikkan_NYA tetapi mengampuni dosa selain daripada itu." – Surah al-Nisa'': 116.Ketiga, hukuman bagi perbuatan liwat sama ada peliwat atau mangsa liwat secara rela ada sedikit perbezaan dengan hukuman zina. Penzina

Anonymous said...

Bukan DSAI dan Saiful sahaja, Najib pun perlu ber “mubahalah”

Ramai rakyat Malaysia termasuk bloggers nampakya sudah mula muak dan bosan berhubung isu-isu politik sensasi yang banyak menggerhanai kemelut hidup rakyat yang lebih besar dan menyiksa itu. Rakyat terbeban dan sengsara dengan kos hidup yang semakin menghimpit dan menyiksa hidup mereka, tetapi tuduhan dan fitnah antara sesama orang politik pula nampaknya mendapat liputan meluas dan mencuri perhatian media.

Di Parlimen rakyat (melalui wakil-wakil mereka) sedang membahaskan Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia ke 9, yang fasanya kini diliputi oleh keadaan kelam yang menyelubungi kehidupan rakyat. Sementara itu kos barangan dan perkhidmatan terus menerus naik dari hari ke hari.

Yang terserlah di hadapan kita bukannya langkah-langkah penyelesaian atau lorong-lorong mengatasi masalah itu tetapi sebaliknya rakyat disuakan dengan tuduhan liwat terhadap DSAI dan satu lagi tuduhan yang TPM Najib Tun Razak berzina dan meliwat Altantuya Shaaribu yang kes bunuhnya sedang dibicarakan di mahkamah.

Maka orang-orang agama yakni para alim ulamak turut terjebak dalam kes-kes ini apabila masing-masing mengeluarkan pandangan dan hukum agama berkaitan pertuduhan-pertuduhan ini. Dari Mufti Perlis, Mufti Perak dan Selangor sehinggalah Mursyidul Am PAS dan Presiden PAS masing-masing memberikan pendapat dan cadangan.

Yang ketara hari ini, yang menuduh dan dituduh masing-masing disarankan agar ber MUBAHALAH, yakni bersumpah dengan menyebut:

Jika saya melakukanya, laknat Allah kepada saya, jika saya tidak melakukannya laknat Allah kepada yang menuduh dan hendaklah bersumpah dengan Wallahi, Wabillahi, Watallahi... saya tidak melakukannya.

Saya lihat fokus MUBAHALAH ini nampaknya hanya tertumpu kepada kes DSAI dan Saiful sahaja sedangkan kita sebenarnya berhadapan dengan dua kes tuduh-menuduh. Mengapa tidak sementara mereka (DSAI dan Saiful) berfikir samada mahu atau tidak melakukannya, kita alihkan perhatian pula kepada TPM Najib Tun Razak dan pihak yang menuduhnya berzina dan meliwat Altantuya (pihak yang dimaksudkan berkumpul di Ibupejabat PKR pada 3 Julai lalu).

Nampaknya pihak media arus perdana sedang memain peranan untuk mengistilahkan pertuduhan terhadap Najib sebagai satu fitnah, TV3 siap memperdengar bacaan ayat-ayat suci al Quran yang berkaitan semasa siaran beritanya semalam. Saya secara peribadi juga setakat ini menganggap pertuduhan terhadap Najib itu satu fitnah, tetapi mengambil iktibar dari cadangan para alim ulamak kita, saya dengan tulus ikhlas menggesa agar beliau tampil ke hadapan dan memulakan MUBAHALAH bagi pihak diri beliau yang dituduh dengan tuduhan yang sangat berat itu.

Saya fikir Najib Tun Razak tidak akan ada halangan untuk melakukannya dan jika jelas beliau benar difitnah, inilah masa dan ketika paling baik untuk beliau melakukannya. Saya yakin jangankan Mufti Perlis, Perak atau Selangor, Tok Guru Nik Abd Aziz atau Tuan Guru Hj Abd Hadi pasti boleh hadir membantu dalam urusan berkenaan.

Ayuh kita selesaikan perkara ini kerana rakyat mahu tumpuan terus diberikan terhadap permasalahan dan kemelut hidup mereka, berani kerana benar, insyallah.

Posted by roslan sms at 11:36:00 AM 3 comments

Anonymous said...

kalu dh cakap berbelit cam ular tu kira betul ker? ade mata pandang2la ade telinga dengar2.jangan dibutakan mata dan dipekakkan telinga semata2 anda penyokong org2 yg berkenaan. pemimpin yg menipu rakyat adalah pemimpin yg maha zalim dan xlayak untuk duduk dikerusi pemerintah.jangan ditegakkan benang yg basah...