Sunday, June 29, 2008

UMNO Menjelang Disember 2008

Salam Buat Semua,

1) UMNO memerlukan nafas baru dan kepimpinan yang mampu mengembalikan keyakinan ahli-ahlinya khasnya dan rakyat Malaysia amnya

2) Presiden semasa UMNO sebenarnya telah semakin 'dicurigai' ahli-ahlinya sendiri terutama 'akar-akar umbi' yang berselerakan di seluruh Malaysia kecuali Sarawak yang masih 'tidak tersentuh' dek UMNO sejak 'kemerdekaan' negeri Kenyalang itu pada tahun 1963.

3) Kesediaan Presiden semasa untuk terus memepertahankan jawatannya hanya akan merencatkan lagi penerimaan orang ramai terhadap parti utama Barisan Nasional itu.

4) Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak yang seolah cuba 'diserang' secara bertubi-tubi oleh golongan yang 'anti Barisan Nasional' sejak akhir-akhir ini akan kelihatan lebih lemah lagi longlai andainya beliau terus bersikap setia melampau kepada Tuan Presiden sehingga lupa bahawa kesetiaan kepada semangat dan kehendak para penyokong UMNOlah yang WAJIB diutamakannya andai beliau ingin terus menabur jasa dan bakti kepada bangsa juga negara ini !

5) Tan Sri Muhyiddin Yassin kini kelihatan lebih memahami dan lebih menyebelah kepada 'rintihan dan kehendak' majoriti ahli UMNO juga penyokong Barisan Nasional. Tan Sri Naib Presiden UMNO yang juga anak jati negeri Johor ini perlu 'memberanikan dirinya' untuk mencabar sama ada Tuan Presiden mahupun Timbalan Tuan Presiden yang setia melampau itu. Tan Sri Muhyiddin juga bukanlah seorang yang 'kontroversi' dan tidak pernah 'kelihatan tercemar,' satu identiti diri yang pasti boleh membuatkan beliau diterima masyarakat. Bekas Menteri Besar Johor yang dipercayai Tun Dr Mahathir untuk mengetuai program Sukan Komanwel 1998 selaku Menteri Belia dan Sukan dan seterusnya terkenal dengan ketegasannya sewaktu mengemudi Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna itu adalah seorang yang kerap kelihatan serius tetapi buah pemikirannya sentiasa dihormati dan amat susah untuk 'kelihatan gagal juga lemah.' Selanjutnya, pengalaman beliau sebagai Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani (2004 - 2008) dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (selepas Pilihan Raya Umum 2008) sememangnya menjadikan anak kepada ulamak terkenal di Muar, Johor ini cukup sesuai untuk mengintai jawatan Timbalan Perdana Menteri mahupun Perdana Menteri Malaysia ! Ayuh Tan Sri, pengalaman sebagai Naib Presiden UMNO sejak tahun 1993 sudah seharusnya dianjakkan ke tahap yang lebih maju !

Neba2020: Berani kerana benar, takut kerana salah ..... Janganlah kita diserang sindrom berani kerana sayangkan kuasa walhal yang hendak dipimpin sebenarnya sudah lama 'segan-segan' untuk meyakini kita ....

2 comments:

SPARK PLUG said...

Harga Minyak Naik Lagi!!!!! Beban Bertambah Lagi!!!!!
Pengguna bijak seperti anda pastinya tercari-cari jalan penyelesaian. Usah Gusar!!!! Kami juga pengguna seperti anda!!!

Alternatif kami......
http://www.eco2u.Biz/?x=sas5593

El-Zaffril said...

Saya yakin... Perdana Menteri dan Timbalannya harus turun takhta...