Friday, August 7, 2009

Selamat Berkonvokasi Buat Semua !

Salam Buat Semua,

1) Chan Kar Hoong berjaya menggengam ijazah pengkhususan Kewangan dengan Multimedia di kampus Cyberjaya. Ini pelajar yang sentiasa saya rindui karektornya ! Kar Hoong ini tidak pernah lupa menghantar berita ringkas tentang dirinya dan juga kerap bertanya khabaran saya walaupun kami hanya bersua di kampus Melaka selama setahun sahaja sebelum dia meneruskan pengajiannya selama 3 tahun di kampus Cyberjaya. Tahniah anak muridku, pelajar kelas pertama yang juga mempunyai budi pekerti di tahap '1st Class!'

2) Mohd. Zaihan Jamil dengan ijazah Perakaunan, kampus Cyberjaya. Wa caya sama lu dik ! Wa kan abang, lu kena dengar cakap wa selalu ! Si Zaihan ini pelajar 'batch' pertama yang saya temui di MMU sebaik memulakan kerjaya pendidik ini. Jarak umur sekitar 4 tahun menjadikan hubungan 'cikgu-pelajar' berubah menjadi umpama 'abang-adik.'

3) Mohd. Hamdan yang pernah menjadi 'Ketua Pelajar' di kampus Melaka. 5 tahun lepas saya menjadi Cikgu beliau, juga di kalangan pelajar paling awal yang saya miliki. Hamdan kini lebih mesra memanggil saya sebagai Abang Fendi. Dia berkonvo sebagai pelajar ijazah Perakaunan, kampus Melaka.

4) Ashraaf Komplen juga akan menaiki pentas konvokesyen, ijazah kepujian Kejuruteraan menjadi miliknya. Bukan pelajar saya tetapi mengenali beliau secara tak dirancang melalui sahabat-sahabat lain dan yang pastinya kami adalah 'geng blogger.' Selain itu, si Acap 'stylo' ini juga berkongsi pangkal nama yang serupa dengan saya, kami adalah jejaka NOOR ! Ikut tahun akademik MMU, dia layak dipanggil 'junior' saya di MMU.

5) Nurul Aizam, seorang lagi 'junior' saya di MMU. Pendakiannya di MMU bermula sebagai pelajar Diploma, mara ke bidang Teknologi Maklumat (I.T) sebelum 'berpindah' ke bidang Pengurusan Sumber Manusia. Aizam saya anggap sebagai seorang 'aktivitis' yang cukup aktif di MMU. Sentiasa suka dan sentiasa rela untuk berkhidmat menjayakan 1001 program-program pelajar di kampus. Daripada seorang 'junior' kepada saya, dia pernah sekali menjadi pelajar saya.

6) Mohd. Fahmi Ismail, juga 'junior' saya di MMU. Beliau akan menggenggam ijazah Teknologi Maklumat setelah 'bergelut' di antara cita-cita untuk mengejar ijazah dan juga membina perniagaan sendiri di sepanjang tempoh 6 tahun sejak menjejakkan kaki di bumi Melaka. Terbukti dia mampu dan tiada apa yang dirugikannya. Pening juga melihat beliau cukup aktif dengan badan-badan bukan kerajaan seperti ABIM dan GPMS. Orang penting ABIM dan GPMS untuk negeri Melaka ! Menariknya, semakin sebok beliau dengan aktiviti berpersatuan dan perniagaannya, semakin 'sehat' pula orangnya berkembang ! Unik dan istimewa !

Kepada Semua Pelajar-Pelajar Saya Yang Tidak Mampu Disebutkan Di Sini dan Kenalan-Kenalan Lainnya Yang Berkonvokasi di Majlis Konvokesyen ke 10 Universiti Multimedia (MMU) 2009, Saya Ucapkan TAHNIAH Dan Didoakan Semoga Perjalanan Hidup Kalian Di Masa Hadapan Akan Lebih Cemerlang, Sentiasa Menjadi JUARA TERBILANG !

Neba2020: Semasa kita memperoleh sesuatu yang istimewa dan sewaktu kita mengecap kejayaan, janganlah lupa menoleh kebelakang melihat insan-insan yang dengan kewujudan merekalah kita mendapat apa yang diidami itu ....

6 comments:

hamdan al-kandahlawi said...

salam..

abg fendi

time kaseh ats ilmu yg dicurahkan even melimpah2 dah :D

moga ketemu lg,nnti abg fendi jd anak murid saya plak :D

saya jd cikgu silat.hehe

nurul said...

Salam,

encik inpsrasi :D mekasih atas segala ilmu yg dicurahkan :)

jgn lupa hadiah convo, sy tgu nih... huhuhu...

wassalam~~

Maimun Simun said...

Tumpang lalu tuan rumah. Tahniah buat Hamdan (ingat our secret...Biarlah Rahsia.. :) ), Aizam, dan Ashraf.

Noor Ashraaf said...

Haha selamba aku je buat peace! kat korang semasa ambil scroll

hamdan al-kandahlawi said...

haa...

mdm maimun.saya ingat tuh,,!! :D

biarlah rahsia.hahaha

nurul said...

to puan maimun: terima kasih madam!! Muga ilmu yg madam ajar pd sy bermanfaat =) minta berkat guru.. =D

-aizam-